У НаУКМА пройшла конференція «Зміни клімату, навколишнє середовище та сучасне місто»

В рамках підготовки до 21-ої Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (СОР 21, Париж, 30 листопада – 11 грудня, 2015 р.) в Києво-Могилянській Академії відбулася конференція «Зміни клімату, навколишнє середовище та сучасне місто», організована спільно з Посольством Франції в Україні.

 

Безпосередню організацію заходу забезпечила кафедра екології природничого факультету.

Паризька конференція СОР 21 буде проходити з 30 листопада до 11 грудня 2015 року та має на меті підписання нової угоди щодо запобігання змінам клімату на планеті (зокрема, підвищенню температури не більше, ніж 2°C до 2100 року), і в цьому контексті ця подія матиме глобальне значення.

Для виконання амбітного завдання, яке ставлять перед собою Сторони Конференції, необхідно суттєво зменшити рівень викидів парникових газів, а це не можливо без докладання спільних зусиль на всіх рівнях - від глобального до місцевого, від науковця до простого школяра, від можновладця до пересічного громадянина. Кожен з нас робить внесок у зміни клімату, а отже кожен має зробити свій вибір - політичний, громадський, особистісний.

 

Конференція зібрала понад 100 учасників, які представляли науку, освіту, бізнес і управління.

З вітальним словом до учасників Конференції звернулися президент НаУКМА професор Андрій Мелешевич та Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон.

Нагальні питання змін клімату, їхні наслідки для довкілля і суспільства, а також практичні кроки протидії змінам клімату та перетворення наших міст в осередки сталого розвитку стали предметом обговорення конференції, на якій свої доповіді презентували вчені НаУКМА та представники інших наукових установ України, Франції, Польщі, Німеччини.

 

Учасники Конференції вирішили провести ще один захід після Паризької Конференції Сторін Конвенції про зміну клімату з тим, щоб обговорити рішення СОР21 та визначити свою роль у їх виконанні.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна