Могилянка вчетверте стала лідером рейтингу ЗВО від DOU

 

За результатами опитування студентів та випускників, котре четвертий рік поспіль проводить ресурс українських розробників програмного забезпечення DOU.ua, Факультет інформатики (ФІ) НаУКМА є лідером у ІТ-освіті України. Готовність рекомендувати НаУКМА цьогоріч складає 9,4 бали з 10 можливих.

 

 

Так, кар’єрні перспективи після закінчення вишу: можливість знайти цікаву та перспективну роботу та отримувати гідну зарплату оцінені на 9 та 8, 8 балів з 10 відповідно – це один з найвищих показників серед українських ЗВО. Також опитані високо оцінили престижність вишу (8,8 бали) та цінність його диплому в очах роботодавців (8,2 бали), роботу адміністрації та деканату: орієнтація на студентів та готовність допомогти — на 8,8 балів, організація навчального процесу — на 8,4 бали.

 

Важливо підкреслити, що цього року навчальна програма отримала кращі оцінки порівняно з 2018 роком. Найвище була оцінена корисність отриманих в університеті знань – на 8 балів, а у 2018 році – на 7,4 та цікавість навчання – на 8 балів, що у 2018 році було оцінено на 4. Актуальність отриманих знань була оцінена на 7,8 бала (у 2018 — на 6,9), а складність навчання — на 6,7 (5,9 бала у 2018).

 

«На ФІ доволі-таки актуальні курси, – ділиться спогадами generalist C++ Game Developer компанії Ubisoft, випускник НаУКМА (БП, МП «Інформаційні управляючі системи та технології», 2016) Артем Димченко. – Ще важливо, що доволі легко можна розробити, запропонувати і почати викладати авторський курс. А, взагалі-то, я всім раджу Могилянку, бо тут нестримне соціальне життя та океан можливостей для самореалізації».

 

Також цього року студенти значно вище оцінили суворість викладачів у їхньому ставленні до плагіату – 8,2 у порівнянні з 6,3 минулого року.

 

Загалом робота викладачів у НаУКМА традиційно отримує високі оцінки студентів та випускників: зрозумілість подачі матеріалу була оцінена на 7,8, що у середньому по всіх університетах становить 5,9, а досвід практичного застосування матеріалу — на 7,7.

 

Університет залишається серед лідерів за кількістю технологій, які вивчаються: 6 проти 4 у середньому по всіх університетах. Також ФІ займає перше місце за інтенсивністю вивчення Ruby: 47% студентів та випускників вчили цю технологію, порівняно з 6% серед усіх українських університетів.

 

Цікаво, що цього року НаУКМА розділив першу сходинку рейтингу з УКУ: готовність рекомендувати УКУ оцінили на 9,3 бали з 10.

 

Нагадаємо, що з вересня 2019 року у Могилянці стартує магістерська програма «Інженерія програмного забезпечення», що реалізовуватиметься у партнерстві з компанією ЕРАМ. Серед навчальних модулів програми — сучасні підходи менеджменту продуктів та складних проектів (Delivery and Product management), архітектурні рішення (Solution Architecture), хмарні сервіси та DevOps (Cloud and DevOps), великі дані (BigData).

Програма буде сфокусована на розумінні практичних потреб бізнесу, які було сформовано завдяки багаторічному досвіду EPAM у цифровій трансформації великих компаній.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна