Гостьові лекції топ-менеджерів, екскурсії до інноваційного парку та власний бізнес-проєкт

Будні студентів на курсі «Інноваційне підприємництво 

Курс «Інноваційне підприємництво», що пропонує факультет економічних наук для студентів НаУКМА є вибірковим. Цьогоріч на курс записались 21 студент.

 

Викладачка курсу, старша викладачка кафедри економічної теорії НаУКМА Ольга Шинкар розповідає, що гостьові лекції допомагають студентам засвоювати теоретичний матеріал і, до того ж, одразу застосовувати здобуті знання. «Результатом прослуховування лекцій є створення проєкту власного бізнесу. Курс дає можливість закріпити теоретичні знання, здобуті впродовж навчання, та отримати нові під час спілкування з практиками із бізнесу та професійної сфери», - пояснює Ольга Шинкар.

 

Так, у рамках курсу 28 січня відбулася керуючого партнера компанії UDP Renewables, віце-президента Польсько-української господарчої палати, радника президента Торгово-промислової палати України з інвестиційних питань Сергія Євтушенка (БП «Політологія», 1997 та магістеріум 1999).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час лекції студенти дізналися про історію успіху компанії UDP Renewables, яку визнали в 2019 році однією з найінноваційніших в Україні, а також, які навички та знання потрібні сучасній людині для створення успішного власного бізнесу: від генерації ідеї до її комерціалізації. Сергій Євтушенко порадив студентам ніколи не припиняти вчитися впродовж усього життя: «Успіх у бізнесі - це результат неминучих помилок і падінь. Вони дають найважливіше для підприємця - неоціненний досвід. Справжньому бізнесмену необхідно тренувати терпіння, толерантність, вміння працювати в екосистемі»,- зазначив Сергій Євтушенко. Разом із братом Костянтином Євтушенком (БП «Право», 2005 та магістеріум 2007) – інвестиційний банкір та фахівець у сфері альтернативної енергетики підтримують Академію: у 2018 році на Благодійному вечорі на підтримку НаУКМА Сергій зробив благодійний внесок на програму професійного розвитку викладачів НаУКМА, а Костянтин заснував іменний стипендіальний фонд.

 

А експертка з розвитку інновацій ПРООН в Україні Робін Луї прочитала студентам лекцію на тему «Innovative Entrepreneurship and how UNDP supports innovative entrepreneurship in Ukraine».

 

Також студенти відвідали UNIT.City – інноваційний парк, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій та креативних індустрій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що напередодні на факультеті інформатики НаУКМА завершився курс «Пошукова оптимізація веб-застосувань», котрий розробили спільно з фахівцями компанії Moneyveo, а наприкінці курсу визначили авторів проєктів-переможців, котрі отримали фінансову винагороду.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна