Пішов із життя Олександр Ястремський

На 69-му році життя відійшов у засвіти Олександр Іванович Ястремський - наш добрий друг та колега, видатний український економіст та педагог. 

 

Олександр Іванович працював у Могилянці з 1992 року, практично, з початку роботи відродженої Академії: у 1992-1996 роках - деканом факультету суспільних наук, паралельно, з 1992 по 1999 роки – завідувачем кафедри економіки (економічної теорії) університету. За його безпосередньої участі розроблялася концепція факультету, новаторські методики викладання економічної теорії.

Науковий та освітній внесок Олександра Івановича у розбудову нової економічної освіти України після набуття незалежності важко переоцінити. Олександр Іванович був одним з перших економістів країни, який почав створювати україномовні базові економічні дисципліни, що повністю відповідали світовим стандартам спеціальності «Economics».

У відродженій Києво-Могилянській академії він став читати українською мовою авторські базові курси: «Економічна теорія», «Мікроекономіка», «Макроекономіка», «Математична економіка», «Макро- та мікроекономічне моделювання», «Теорія ризику».

 

Олександр Іванович щедро ділився своїми знаннями та досвідом, формуючи нову генерацію викладачів, орієнтованих на світові стандарти викладання предмету. Зокрема, разом з колегами Олександр Іванович вів спеціальні курси підвищення кваліфікації для викладачів економічних дисциплін українських університетів для переходу на україномовну вищу економічну освіту за західними стандартами. Таку ж функцію виконував написаний ним перший український авторський підручник «Основи мікроекономіки».

Він виховав цілу плеяду молодих українських економістів нової формації, його учні розбудовують Україну, працюють у різних країнах і на різних континентах, зберігаючи вдячну пам’ять про свого вчителя.

 

Вся спільнота Могилянки висловлює своє співчуття родині та близьким Олександра Івановича.

Світла і вічна пам’ять!  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна