Міжнародна наукова конференція «Радянське “я” і радянське “ми” між ідеологією та реальністю»

24-26 червня 2021 року відбулася міжнародна наукова конференція «Радянське “я” і радянське “ми” між ідеологією та реальністю», яку організувала кафедра історії НаУКМА за підтримки Канадського інституту Українських студій та історичного веб-порталу Historians.in.ua.

 

Триденна академічна подія тривала в онлайн-форматі на платформі Zoom за технічної підтримки Центру електронної освіти НаУКМА, зібравши дослідників «радянського» з різних країн: України, Швеції, Канади, США, Молдови, Білорусі, Литви, Польщі та Росії. Зокрема, до дискусії долучилися науковці Ілля Гєрасімов, Гелінада Грінченко, Оксана Кісь, Сергій Єкельчик, Сергій Плохій.

 

Програма заходу складалася з пленарної та дванадцяти тематичних секцій, які попарно відбувались паралельно, а також підсумкової дискусії, що стосувалася підходів до вивчення, осмислення та переосмислення радянського минулого.

 

«Конференція «Радянське “я” і радянське “ми” між ідеологією та реальністю» стала важливим майданчиком фахової міждисциплінарної дискусії, оскільки учасниками заходу були не лише історики, але й мистецтвознавці, літературознавці, філософи та філологи. Такий фокус дав можливість поглянути на радянознавчі студії через призму гуманітарної дискусії в широкому сенсі. Учасники мали нагоду дізнатися про ініціативи та напрацювання колег із суміжних галузей, поділитися власним досвідом і продискутувати спірні тези», – коментує учасниця організаційного комітету конференції Оксана Клименко.

 

З матеріалами конференції можна ознайомитися на YouTube-каналі кафедри історії НаУКМА, а також у збірці матеріалів конференції, яку заплановано видати згодом.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна