Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 4455

«Станьте сильнішими»: в КМА відбулася лекція отця Андрія Зелінського

Навчальний рік у Могилянці за традицією розпочинається з двох лекцій, одна з яких присвячена формуванню ціннісних орієнтирів першокурсників-могилянців.

 

Традиційну лекцію з циклу «Духовні цінності людини» цього року прочитав отець Андрій Зелінський, випускник НаУКМА, головний військовий капелан УГКЦ, політолог, громадський діяч і письменник, один із засновників капеланського руху в Україні, перший військовий капелан при штабі АТО (2014), голова Наглядової Ради «Українського ветеранського фонду», співзасновник Української академії лідерства, викладач УКУ.

 

У лекції йшлося про моральні орієнтири сьогодення, відповідальність перед собою, оточенням і країною, про те, як віднайти силу в собі та залишатися закоханими в життя в час невизначеності та непевності, як скерувати внутрішню силу до конкретного результату — нашої перемоги.

 

«Те, що буде завтра, залежить вже сьогодні, тому давайте трансформуємо нашу могилянську корпоративну гордість у реальну дію сьогодні, у час викликів. Це, насправді, найкраща можливість відкрити власну силу і поєднати її із силою таких, як ти.

 

Майбутнє вимагає віри та відваги. На академічному фронті, на освітньому, на волонтерському. Від вас сьогодні так багато залежить! Вільний світ потребує вільних людей. А свобода потребує відваги створити та захистити вільний світ. На ваше покоління випала надзвичайно відповідальна місія — захистити не лише наш український дивосвіт з його мудрістю буття та його строкатими дивами, а й глобальну спадщину вікової боротьби людства за свободу людини. Свобода людського духу таки потребує інституційної архітектури...».

 

Наприкінці лекції отець Андрій звернувся до студентів: «Станьте сильнішими! Із вами — час, час спротиву, час ставати сильнішими!».

 

Відеозапис лекції о. Андрія Зелінського

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна