На фронті загинув студент НаУКМА Остап Оністрат

На війні проти російських загарбників за незалежність України віддав своє життя студент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Остап Оністрат (нар. 03.07.2001). За місяць йому мало б виповнитися 22 роки...

 

Остап був студентом бакалаврської програми з менеджменту Факультету економічних наук Могилянки. Свого часу він зробив паузу в навчанні, а нещодавно дзвонив до деканату, планував поновитися...

 

Після початку повномасштабної війни Остап добровольцем став до лав Збройних Сил України. Із червня 2022 року брав участь у бойових діях у складі Десантно-штурмових військ. Потім став оператором відділення ударних БПЛА 68-ої окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша. Загинув герой 2 червня 2023 року під Вугледаром Донецької області.

 

Батько загиблого воїна Андрій Оністрат згадує сина як мужнього ініціативного, справжнього героя, того, хто «рвався на бойові завдання і з нетерпінням чекав на повернення на передову».

 

«...Він ніколи не боявся нічого і нікого. Він завжди був готовий виконати любу задачу. Його дратував армійський тупізм і намагання нічого не робити… Він з ДШВ пішов, тому що там йому довелося "нічого не робити"...».

 

Висловлюємо щирі співчуття родині, друзям, знайомим, побратимам захисника.

 

Світла й вічна пам'ять. Безмежна вдячність Герою...

 

Прощання з Остапом відбудеться 6 червня (завтра) об 11:30 в храмі св. Василя Великого за адресою Вознесенський узвіз, 7.

Поховання буде проведено на Берковецькому кладовищі (вказівник «Військові поховання») о 13:00.

 

Залишити спогади про Остапа для Книги пам’яті могилянців, які загинули на російсько-українській війні

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна