Могилянка та Берклі розпочали роботу над створенням спільного стартап хабу

Berkeley 2Berkeley 3

На фото — разом із Юрієм Городниченком та Річардом Лайонсом

 

Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт взяв участь у відкритті спільної ініціативи University of California, Berkeley, AI for Good Foundation та української академічної спільноти п.н. BerkeleyUkraine Innovation Hubs. Ця ініціатива спрямована на прискорення інновацій, сприяння економічному і суспільному розвитку України, перетворення нашої держави на глобальний інноваційний центр. 

 

Сергій Квіт взяв участь у дискусії, а також представив стартапи і наукові досягнення факультетів Інформатики, Природничих наук, Економічних наук та Києво-Могилянської Бізнес-Школи, переважно пов’язані з відповіддю НаУКМА на виклики повномасштабної війни. Всі заходи модерував наступний керівник University of California, Berkeley, 14-й директор Haas School of Business, великий друг України Річард Лайонс, який зараз також відповідає за розвиток інновацій та підприємництва у своєму університеті. Програма передбачала також ексклюзивну екскурсію за лаштунки унікального Bakar Bio-Ingenuity Hub.

 

Лідерську роль у заснуванні ініціативи BerkeleyUkraine Innovation Hubs та об’єднання американського академічного середовища навколо різних, у т.ч. гуманітарних та волонтерських проєктів, спрямованих на допомогу Україні, відіграє випускник НаУКМА, голова Довірчої ради Києво-Могилянської Фундації Америки, відомий американський економіст і професор економіки University of California, Berkeley Юрій Городніченко.

 

У 2023 році, з ініціативи Юрія Городніченка, Академія підписала угоду про співпрацю із University of California, Berkeley. Перші спільні проєкти вже стартували на Факультеті економічних наук та КМБШ. У цьому році університети розпочали роботу над відкриттям спільного стартап хабу в Києво-Могилянській академії.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна