Студентка кафедри екології перемогла у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Студентка кафедри екології Юлія Корнійчук здобула диплом І ступеню у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Цивільна безпека в умовах воєнного стану» 2023/2024, секція «Техногенна екологічна безпека». Її науковий керівник — доктор економічних наук, професорка кафедри екології Факультету природничих наук НаУКМА Лідія Горошкова. Конкурс проводився на базі Національного університету цивільного захисту України.

 

Метою конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу молоді, стимулювання інтересу до наукових досліджень, формування професійного світогляду та знань для дій у кризових ситуаціях. Студентські роботи, представлені на конкурсі, спрямовані на вирішення проблем цивільної безпеки в умовах воєнного стану, мають наукову новизну та практичну цінність.

 

«З початком повномасштабного вторгнення антропогенний вплив на довкілля значно зріс. Активні бойові дії знищують велику кількість природних екосистем, зокрема і тих, що мають природоохоронний статус. Окрім того, постають важливі питання щодо використання й відтворення природних ресурсів, а також сталого розвитку, оскільки одним із найзгубніших джерел техногенної небезпеки наразі є навмисні військові дії окупантів.

 

Важливо проводити оцінку впливу на довкілля та прогнозувати можливі сценарії розвитку природних екосистем за таких умов. Для цього необхідні навички  дистанційного зондування Землі, аби визначити область та масштаби впливу.

Ця перемога є не лише визнанням моїх зусиль, але й підтвердженням важливості досліджень у цій сфері.

Хочу висловити щиру подяку своєму науковому керівнику, д.е.н., професору кафедри екології Горошковій Лідії Анатоліївні, за її неоціненну підтримку, професіоналізм та натхнення протягом усього процесу дослідження», — коментує Юля отриману відзнаку.

 

Спільнота НаУКМА пишається досягненнями Юлії та вітає із заслуженою перемогою, бажаємо подальших академічних та кар’єрних успіхів!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна