Науковці Києво-Могилянської академії взяли участь у міжнародних академічних та професійних подіях у Нью-Йорку

26 травня 2024 року, Нью-Йорк

Третій тиждень травня відзначився участю науковців та професорів з соціо-гуманітарних кафедр та школи журналістики Києво-Могилянської академії у профільних заходах у Нью-Йорку.

 

Асоціація дослідження національностей (The Association for the Study of Nationalities)

 

Науковці Києво-Могилянської академії стали учасниками 28 щорічної світової конвенції Асоціації дослідження національностей (ASN), що відбулася в Колумбійському університеті (Інститут Гаррімана) у Нью-Йорку 16-18 травня. У спілкуванні з колегами з різних країн вони обговорили теми своїх досліджень, а також представили власні погляди у глобальних дискусіях.

 

Ольга Полюхович, віцепрезидентка з науково-навчальних студій, доцентка Кафедри літературознавства ім. Володимира Моренця, а також Марія Шувалова, аспірантка літературознавства та редакторка українських перекладів у Academic Studies Press (Бостон), взяли участь у круглому столі «Війна та академія: оцінка та планування змін під час глобального зламу парадигми».

 

Тамара Марценюк, експертка з гендерних питань і доцентка Кафедри соціології, долучилася до обговорень на сесії «Десятиліття після Євромайдану: зміни в українській політиці та суспільстві після 2014 року», а також у сесії «Залишитися, а не повернутися: патерни (не)інтеграції українських біженців».

 

Сесія «Людяність у війні: приклад українців» включала виступи Дарії Орлової, дослідниці з питань, що стосуються медіа, доцентки Києво-Могилянської школи журналістики; Катерини Скороход, аспірантки Кафедри соціології; Антона Суслова, викладача Школи політичної аналітики НаУКМА та Кафедри міжнародних відносин; Максима Яковлєва, завідувача Кафедри міжнародних відносин, директора Школи політичної аналітики НаУКМА; Анни Осипчук, доцентки Кафедри соціології та директорки з наукової роботи Школи політичної аналітики НаУКМА.

 

Асоціація українських журналістів Північної Америки

 

16 та 17 травня, у співпраці з Українським інститутом Америки, Асоціація українських журналістів Північної Америки провела свою щорічну конференцію у Нью-Йорку. Головні теми конференції були зосереджені на війні в Україні, її висвітленні у міжнародних ЗМІ, журналістській практиці під час війни, а також викликам цифрової епохи, пов'язаним із дезінформацією та фейковими новинами.

 

Конференція залучила таких відомих спікерів, як: Севгіль Мусаєва, головна редакторка провідного онлайн-видання «Українська правда»; Гелена Гамфрі, ведуча та журналістка «BBC News»; Саймон Шустер, кореспондент журналу «Тайм»; Вікторія Романюк, заступниця директора Києво-Могилянської школи журналістики та заступниця головного редактора проєкту «Stopfake.org»; Пітер Померанцев, журналіст, автор, старший науковий співробітник Інституту Агора та Університету ім. Джонса Гопкінса; Діана Франсіс, авторка та головна редакторка «National Post»; Вадим Карп’як, редактор «London Ukrainian Review» та ведучий на ICTV Київ; Сергій Кислиця, постійний представник України при ООН.

 

Завершення насиченого тижня частуваннями та бесідою

 

У суботу ввечері Таїса Маркусь, запрошена професорка Києво-Могилянської академії, організувала зустріч для гостей з НаУКМА та українців в Америці, які залучені до діяльності організацій української діаспори (Український інститут Америки, ГО «Razom» та Києво-Могилянська Фундація). Запрошені мали можливість познайомитися між собою, дізнатися про діяльність НаУКМА, а також організацій української діаспори, обговорити співпрацю.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна