Могилянка отримала державне фінансування для розвитку суспільного напряму

Національний університет «Києво-Могилянська академія» отримав базове фінансування для розвитку суспільного наукового напряму — про це зазначено в наказі Міністерства освіти і науки України від 29.02.2024 № 246 «Про затвердження переліку закладів вищої освіти, яким надаватимуться бюджетні кошти для підтримки пріоритетних напрямів наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок за результатами проведеної державної атестації, з відповідними обсягами фінансування на 2024 рік».

 

Зокрема, впродовж 2024 року науковці Могилянки виконуватимуть чотири дослідження:

 

1) Оцінка нових озброєнь на предмет їх відповідності зобов’язанням України за міжнародним правом, науковий керівник — керівниця Центру дослідження геноциду і прав людини, докторка права (габілітована), кандидатка філологічних наук, доцентка Мирослава Антонович.

 

2) Освітня нерівність в Україні у контексті війни та повоєнного відновлення, науковий керівник — доктор соціологічних наук, професор, декан факультету охорони здоров’я, соціальної роботи та психології Світлана Оксамитна.

 

3) Ризик розвитку метаболічного синдрому та його компонентів серед цивільного населення з посттравматичним стресом, зумовленого війною в Україні, науковий керівник — кандидат наук з державного управління, доцент Тетяна Юрочко.

 

4) Верховенство права у діяльності органів місцевого самоврядування в Україні у воєнний час, науковий керівник — виконавчий директор Центру дослідження верховенства права, кандидат юридичних наук, доцент, декан факультету правничих наук Володимир Венгер.

 

Зичимо нашим колегам і колежанкам успіхів у наукових дослідженнях!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна