Відійшов у вічність Костянтин Гломозда

Kostyantyn Glomozda1З глибоким смутком повідомляємо, що 4 липня 2024 року упокоївся наш колега — Костянтин Гломозда, доцент кафедри історії НаУКМА, прекрасний історик, чудовий викладач, але передовсім — надзвичайно гарна, терпляча та врівноважена людина.

 

Він працював на кафедрі історії від 1995 року і був Учителем більшості теперішніх викладачів. Хоч всі ми знали, що його серце і судини — порцелянові, але дуже важко змиритися з тим, що більше не почуємо його голосу і не побачимо його іронічної і, водночас, доброї усмішки.

 

«Костянтин Гломозда був одним із тих наших колег, хто розбудовував Могилянку з перших років її відродження. Талановитий викладач, науковець, блискучий лектор з енциклопедичними знаннями, він відіграв вагому роль у становленні кафедри історії НаУКМА та вихованні кількох поколінь її випускників.

 

Костянтин Юхимович був неординарною особистістю, в якій органічно поєднувалися далеко не завжди поєднувані речі — вишуканий інтелект і чуйне серце, вимогливість до себе і поблажливість до інших… Він був дуже дисциплінованим та відповідальним і водночас надзвичайно делікатним, доброзичливим, толерантним до колег, учнів, ближніх…

 

 

Костянтин Юхимович завжди випромінював спокійну впевненість, мужність, стійкість перед будь-якими життєвими випробуваннями і водночас теплу дружню підтримку щодо кожного з колег та студентів, які ставилися до нього з незмінними любов’ю та повагою. Він був справжнім інтелектуалом та інтелігентом — в лекціях, у вчинках, стосунках з усіма, з ким зводило його життя…», — написала на своїй сторінці у FB декан Факультету гуманітарних наук Марина Леонідівна Ткачук.

 

Спочивайте у мирі, Костянтине Юхимовичу!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна