Запрошуємо на онлайн-лекцію почесного доктора НаУКМА, професора Френка Сисина

Запрошуємо на онлайн-лекцію почесного доктора НаУКМА, видатного американського і канадського історика українського походження, професора Френка Сисина.

 

Френк Сисин — автор численних робіт з україністики. Він долучився до створення українознавчих студій у Гарварді та очолював Канадський інститут українських студій, де під його керівництвом був виданий переклад англійською 10-томної «Історії України-Руси» Михайла Грушевського. Нині він очолює офіс Канадського інституту українських студій в Торонто та розвиває програми українознавства в інших університетах.

 

Тема лекції — Україна таки має свою історію. Деколонізація західної академічної спільноти після російського вторгнення

Мова: українська

 

Коли?

9 вересня, 18:00

 

 

Доєднатись до лекції можна за покликанням: https://bit.ly/3ZccKc3

 

Ідентифікатор: 829 8568 6894

 

Код: 381678

 

У 1995 році Марк фон Гаґен шокував багатьох істориків України, коли написав дискусійну статтю «Чи Україна має історію?». Лише повномасштабне російське вторгнення змусило багатьох істориків на Заході серйозно переглянути українську історію та зайнятися її деколонізацією. У своїй лекції Френк Сисин простежить розвиток української історіографії з часів Грушевського до сьогодення та поділиться своїм баченням, чи академічний світ готовий до вивчення української історії, і як ця галузь розвиватиметься надалі.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна