Вітаємо Миколу Миколайовича Ільницького з 90-річним ювілеєм

Спільнота Національного університету «Києво-Могилянська академія» щиро вітає члена-кореспондента Національної Академії Наук України, заслуженого професора Львівського Національного університету імені Івана Франка, провідного наукового співробітника відділу української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, дійсного члена Наукового Товариства імені Тараса Шевченка та Спілки письменників України Миколу Миколайовича Ільницького з 90-річним ювілеєм.

 

Академік Ільницький є гуманітарієм з великої літери, людиною енциклопедичних знань, близьким другом і колегою почесного президента НаУКМА В’ячеслава Брюховецького, професорів Володимира Моренця і Володимира Панченка. Хоч переважно Микола Миколайович відомий як літературознавець і літературний критик, Видавничий Дім «Києво-Могилянська академія» опублікував у 2011 році книгу його поезій і перекладів «Вересневі відлуння». Ще раніше, 2008 р. тут же вийшов його підручник «Порівняльне літературознавство» у співавторстві з Василем Будним, а 2009 р. — тритомник літературознавчих праць «На перехрестях віку».

 

Богдан Пастух назвав Миколу Миколайовича «однією з ключових постатей інтелектуального Львова».
Відповідаючи на питання Богдана Пастуха про те, що б він порадив молодим критикам, Микола Ільницький відповів: «Молодим літературним критикам нічого радити не буду, бо хоч би й радив, то ніхто мене не послухає. І правильно зробить».

 

Бажаємо Миколі Миколайовичу міцного здоров’я, невичерпного натхнення і радості плідної праці.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна