Відбулось урочисте вручення сертифікатів учасникам програм за підтримки USAID «РАДА: наступне покоління»

USAID 01USAID 02

Відбулася церемонія вручення сертифікатів випускникам освітніх програм НаУКМА, організованих у межах Програми USAID «РАДА: наступне покоління» задля посилення інституційних спроможностей українського парламенту.

 

Завдяки сприянню USAID Ukraine, а також плідній співпраці Факультету правничих наук та Факультету гуманітарних наук НаУКМА курс англійської мови з правовим спрямуванням успішно пройшли 155 співробітників Апарату та Дослідницької служби Верховної Ради України. Також 22 правники стали випускниками Школи нормотворчості — сертифікатної програми, започаткованої на базі Факультету правничих наук.

 

Пишаємося, що змогли підготувати українських правників для розробки нових якісних законопроєктів. Адже учасники програм навчалися у відомих юристів-практиків, розглядали конкретні кейси, вивчали міжнародний досвід, вдосконалювали свою англійську, щоб покращити законодавчий процес в Україні. Це допомогло вдосконалити навички, необхідні для впровадження принципів демократії, верховенства права та прав людини у нормотворчий процес.

 

Звертаючись до випускників заступник директора місії USAID Ukraine Мілан Павловіч зазначив: «Ці знання й навички є ключовими для успішного майбутнього України. Це необхідно для наближення принципів законотворення до стандартів ЄС. На цьому шляху знання англійської мови є не просто перевагою, а необхідністю. Це відчинить двері до тіснішої співпраці, глибшого розуміння та міцніших зв’язків із вашими європейськими колегами».

 

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також наголосив на важливості постійного професійного вдосконалення та поглиблення знання іноземних мов для працівників парламенту: «Саме на ваших плечах лежить робота щодо наближення українського законодавства до права ЄС. Питання мовного середовища частково були закладені у законі «Про правотворчу діяльність», проте подальший розвиток можливий лише за умови глибокого розуміння міжнародних стандартів».

 

Більше про програму

USAID Ukraine - USAID Україна

Internews Ukraine

Дослідницька служба Верховної Ради України

Програма USAID «РАДА: наступне покоління»

Факультет правничих наук

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна