Києво-Могилянська Академія запрошує на вечір пам'яті Володимира Євгеновича Панченка

1panchenkoНаУКМА запрошує на вечір пам'яті В.Є. Панченка, одного з легендарних батьків-засновників відродженої Могилянки. Попри те, що Володимира Євгеновича немає з нами вже 5 років, його ідеї, творчі імпульси та енергія і далі надихають спільноту Академії та велику кількість людей поза нею.


Це камерний вечір, присвячений спогадам про Володимира Євгеновича від його колег, друзів та однодумців.

 


17 жовтня 2024 року, 17:00


Музей НаУКМА (другий поверх), вул. Сковороди, 2 (вхід через головний, перший корпус)

 


Під час заходу заплановано виступи колег, друзів та однодумців Володимира Євгеновича: В'ячеслава Брюховецького, Сергія Квіта, Миколи Козюбри, Романа Веретельника, Віктора Шишкіна, Юлії Олійник, Павла Гриценка, Наталії Пелешенко, Ростислава Семківа, Галини Стефанової, Елеонори Соловей, Дмитра Мазіна.

 


Володимир Євгенович Панченко (1954-2019) — відомий український літературний критик, літературознавець, письменник, автор численних статей, монографій, підручників з літературної та історичної тематики, доктор філологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України (2009). Член Національної спілки письменників України. Член Українського ПЕН. Шеф-редактор та засновник видання «Літ Акцент». Народний депутат Верховної Ради України 1-го скликання. Член Ініціативної групи «Перше грудня».

 

Багато років (2001-2014) працював у НаУКМА на посаді професора кафедри літературознавства; у 2002-2007 рр. обіймав посаду віцепрезидента з навчальної роботи НаУКМА. В.Є. Панченко є автором понад 300 наукових робіт, у тому числі авторських монографій та книжок, коротких публікацій. Його перу належить кілька літературно-критичних книг та сценаріїв документальних фільмів (джерело: Наукова бібліотека НаУКМА).

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна