Науковці кафедри журналістики НаУКМА представили Україну на European Communication Conference

ECC 01ECC 03ECC 04

Наприкінці вересня в Університеті Любляни (Словенія) відбулася одна з найбільших міжнародних конференцій з комунікації — European Communication Conference, організована Європейською асоціацією досліджень з комунікації та освіти (ECREA).

 

Могилянська школа журналістики НаУКМА (МШЖ) була гідно представлена найбільшою інституційною делегацією науковців, які взяли участь у п'яти подіях конференції.

 

Директорка школи Вікторія Романюк, а також викладачки Дар’я Тарадай і Дарія Орлова, долучилися до круглого столу на тему «Війна і журналістика: епістемології, лояльність, прихильність».

 

Старша викладачка МШЖ Олена Чуранова представила доповідь «Як виправдати вторгнення в іншу країну за допомогою телебачення: поради від російської пропаганди» у рамках панелі «Роль телебачення в суспільстві: у минулому і сьогоденні».

 

Викладач та аспірант Роман Осадчук виступив з доповіддю «Модель російської дезінформації після повномасштабного вторгнення в Україну: кейс наративу Україна продає західну зброю».

 

Викладачка та аспірантка Олександра Ярошенко презентувала доповідь «Медіатизація науки: Академічні докази та громадська думка про російську війну в Україні» та модерувала круглий стіл «Жіночі голоси у глобальній журналістиці», присвячений 20-й річниці European Journalism Observatory.

 

Науковці кафедри також взяли участь у спеціальній сесії «Від руйнації до відновлення та стійкості? Досвід журналістів та медіадослідників в Україні під час повномасштабного вторгнення Росії», де обговорили актуальний стан української науки та медіа на третьому році війни і закликали до продовження міжнародної підтримки України.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна