Вікторія Коновалова та Ірина Піроженко стали переможницями конкурсу Тараса Лукачука для викладачів

LukachukLukachuk PirojenkoLukachuk Konovalova

Під час урочистої церемонії святкування Дня Академії 15 жовтня відбулося нагородження переможців конкурсу на здобуття відзнак «Найкращий викладач факультету природничих наук» та «Найкращий викладач кафедри англійської мови», який заснував наш випускник Тарас Лукачук до 400-ліття Києво-Могилянської Академії.
 
 
Цього року найкращою викладачкою факультету природничих наук стала кандидатка технічних наук, доцентка кафедри хімії Коновалова Вікторія Валеріївна, а найкращою викладачкою кафедри англійської мови — старша викладачка Піроженко Ірина Дмитрівна, які отримали найвищий загальнозважений бал за підсумками конкурсу.
 

Цікавим є те, що це абсолютний дубль пари переможниць першого року конкурсу, який відбувся у 2016 році, — тоді саме Ірина Піроженко та Вікторія Коновалова стали першими володарками цих відзнак. Окрім того, Ірина Піроженко стала найкращою викладачкою кафедри англійської мови ще й у 2018 році.

 

Так само, як і у перший рік конкурсу, Тарас Лукачук особисто вручив відзнаки, привітавши Ірину Піроженко та Вікторію Коновалову з перемогою у конкурсі.

 

Обидві переможниці подякували пану Тарасу.

 

Ірина Піроженко в своїй промові відмітила: «Ваша підтримка для мене — це не просто визнання, а величезне джерело натхнення. Ваша віра, як випускника НаУКМА, у викладачів мотивує продовжувати працювати зі ще більшим запалом і відповідальністю.
Це досягнення належить не лише мені, але й кожному, хто допомагав мені ставати краще, хто надихав своїми питаннями, ідеями та прагненням до знань. Спільно ми робимо навчальний процес яскравішим та продуктивнішим».

 

«Вдруге отримую премію Найкращий викладач ФПрН, за що дуже вдячна засновнику конкурсу Тарасу Лукачуку. Також дякую своїм студентам, які висунули мене на цю премію та високо оцінили мою роботу. Це надзвичайно надихає продовжувати викладати, розвиватися та поширювати могилянські цінності», — зазначила Вікторія Коновалова.

 

У своєму зверненні до могилянської спільноти Тарас Лукачук зазначив, що усі могилянці мають не тільки шанували славетну історію Києво-Могилянської Академії, а й постійно докладали нових зусиль для розбудови її майбутнього. Також він закликав теперішніх студентів, увібравши все найкраще під час навчання в Академії, в подальшому бути готовими віддавати Alma mater, підтримувати її розвиток.

 

Коротка довідка про конкурс «Найкращий викладач факультету природничих наук» та «Найкращий викладач кафедри англійської мови»

 

Конкурс на проводиться з 2016 року і діє дев’ятий рік поспіль.

Засновником конкурсу є Тарас Лукачук, випускник факультету суспільних наук НаУКМА 1997 року. Нині Член Наглядової Ради НаУКМА, Голова Києво-Могилянської Фундації в Україні. Інвестор, у минулому регіональний президент EEMEA в JDE, віцепрезидент в Mondelēz. Неодноразовий номінант численних рейтингів, серед яких «ТОП-100 найкращих менеджерів України» та «Найкращі керівники українського бізнесу». Тарас Лукачук також заснував відзнаку «Найкращий викладач-наставник ФЕН», яку вручають щороку під час Конвокації.


Критерії відбору:
•    опитування студентів, яке враховує оцінювання студентами дисциплін номінованих викладачів за десятибальною системою й активність студентів в опитуванні (80% ваги загального рейтингу);
•    науковий доробок кандидата за попередній календарний рік (20% ваги загального рейтингу).
Номінувати кандидатів на відзнаку «Найкращий викладач кафедри англійської мови НаУКМА» та «Найкращий викладач Факультету природничих наук» можуть студенти, викладачі, співробітники, також можливе самовисування викладача.

 

Переможці конкурсу попередніх років:

Найкращий викладач Факультету природничих наук


2023 рік — Євген Хлобистов
2022 рік — Денис Білько
2021 рік — Євген Хлобистов
2020 рік — Катерина Деревська
2019 рік — Олександр Голуб
2018 рік — Олена Кучменко
2017 рік — Денис Білько
2016 рік — Вікторія Коновалова


Найкращий викладач кафедри англійської мови


2023 рік — Людмила Нестеренко
2022 рік — Людмила Нестеренко
2021 рік — Аліна Карапетян
2020 рік — Анна Заїка
2019 рік — Ольга Бершадська
2018 рік — Ірина Піроженко
2017 рік — Оксана Кучеренко
2016 рік — Ірина Піроженко

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна