Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 49

УВАГА!!! Національний університет«Києво-Могилянська академія» спільно з Київською Малою академією наук створюють «Науковий центр учнівської молоді»

Мета проекту:

  • залучення учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва до практичного виконання наукових досліджень в галузі екології, біології, хімії та фізики в Наукових центрах та лабораторіях при кафедрах Природничого факультету НаУКМА;
  • теоретична та морально-психологічна підготовка учнівської молоді до вступу на Природничий факультет НаУКМА.

Діяльність Наукового центру учнівської молоді передбачає два навчальних річних етапи:

  1. Теоретичне ознайомлення з основними дослідженнями в Наукових центрах та лабораторіях при кафедрах Природничого факультету
  2. Виконання учнівською молоддю науково-дослідницьких робіт, що відповідають тематиці досліджень, які проводяться на Природничому факультеті НаУКМА.

Графік проведення: кожний 4-ий вівторок місяця. Орієнтовна чисельність навчальної групи – 25-35 осіб. Початок – 16.00

Місце проведення: Зелена аудиторія, 3 корпус, ІІ поверх (вул. Сковороди, 2).

Суть навчання полягає в діалектичному поєднанні наступних складових:

  • ознайомлення та популяризація наукової роботи в НаУКМА серед учнівської молоді;
  • проведення науково-практичних конференцій, семінарів, лекцій, круглих столів, майстер-класів із залученням професорсько-викладацького складу НаУКМА;
  • проведення ознайомлювальних лекцій про основні наукові дослідження в НаУКМА;
  • вибір тем, наукових керівників, практичне виконання наукових досліджень;
  • профорієнтація, підготовка учнів до вступу на природничий факультет Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Для навчання та дослідницької роботи учнів готові прийняти:

Наукові центри: Центр мембранних досліджень, Центр збереження біорізноманіття, Центр молекулярних і клітинних досліджень, Центр досліджень екосистем, змін клімату та сталого розвитку;

Наукові лабораторії: Лабораторія генетики та клітинної біології, Лабораторія геоботанічних, палеоботанічних і природоохоронних досліджень, Лабораторія екотехнологій.

Орієнтовні теми І-го навчального етапу:

1. Дослідження впливу глобальних змін клімату на природні екосистеми (лектор – декан факультету Вишенська Ірина Георгіївна).

2. Розвиток мембранних технологій та їх застосування в медичній та харчовій промисловості (лектор – доцент кафедри хімії Коновалова Вікторія Валеріївна).

3. Чому природа не може обійтись без спеціальної теорії відносності (лектор – доцент кафедри фізико-математичних наук Агре Марк Якович).

4. Механіка СТВ та релятивістська природа магнітного поля (лектор – доцент кафедри фізико-математичних наук Агре Марк Якович).

5. Генетика та якість життя людини (лектор – асистент кафедри біології Шпильчин Віталій Віталійович).

6. Біологічне розмаїття та його вивчення (лектор – аспірант кафедри біології Михайлик Сергій Юрійович).

7. Основи мембранного розділення речовин (лектор – завідувач кафедри хімії Бурбан Анатолій Флавіанович).

Запрошуємо до співпраці вчителів та учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва, які небайдужі до проблем екології, цікавляться проблемами розвитку сучасної науки, бажають проводити наукові дослідження та мріють стати студентами Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

Початок навчання – лютий 2014 р.

Запис на навчання за телефоном 0990775572 – Ісаченко Олена Миколаївна (відділення екології та аграрних наук Київської МАН).

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна