ЗНО з права

pravo n

pravo n

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 січня 2016 р. № 121-р у 2016 році в окремих вищих навчальних закладах як експеримент буде проведено вступні випробування під час вступу на основі ступеня бакалавра на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю 081 “Право” з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання.

 

Перелік ВНЗ, в яких буде проведено експеримент, затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 08 квітня 2016 р. № 409. До зазначеного переліку ввійшли такі ВНЗ:

 

-  Національний університет «Києво-Могилянська академія»;

-  Львівський національний університет імені Івана Франка;

-  Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича;

-  Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого;

-  Національний університет «Одеська юридична академія»;

-  Київський національний університет імені Тараса Шевченка;

-  Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»;

-  Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»;

-  Одеський національний морський університет.

 

Вступні випробовування передбачають складання фахового екзамену та екзамену з іноземної мови. Для вступу на магістерську програму з права у НаУКМА необхідно скласти екзамен з англійської мови.

 

Фаховий екзамен передбачає тестування загальної навчальної правничої компетентності і тестування з дисциплін «Конституційне право України», «Цивільне право України», «Цивільне процесуальне право України», «Кримінальне право України», «Кримінальне процесуальне право України», «Адміністративне право України».

 

Програму фахового екзамену затверджено наказом «Міністерства освіти і науки України від 08 квітня 2016 р. № 409». Програму можна завантажити за посиланням.

 

Програми екзамену з англійської мови можна знайти за цим посиланням: http://testportal.gov.ua/prepare_eng.

 

 Передбачається, що вступне випробовування буде єдиним для всіх ВНЗ, які беруть участь в експерименті. Результати вступних випробувань використовуються для прийому на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю 081 «Право» у всіх вищих навчальних закладах-учасниках експерименту або визначених ними структурних підрозділах.

 

Остаточно умови вступу стануть відомими після затвердження проекту «Положення про проведення в порядку експерименту вступних випробувань при вступі на основі ступеня бакалавра на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю 081 «Право» з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання», який наразі розробляється МОН України.

 

Слідкуйте за повідомленнями на сайті МОН України та НаУКМА.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна