Могилянка продовжує розбудовувати спроможність надавачів послуг психічного здоров’я в Україні у межах проєкту NIH

NIH 05 20243NIH 05 20242NIH 05 20241

З 13 по 24 травня 2024 року Школа громадського здоров’я НаУКМА у партнерстві з Центром психічного здоров’я та психосоціального супроводу провели навчання для 24 представників різноманітних організацій та установ України. У процесі навчання учасники отримували знання та навички впровадження підходу CETA (Common Elements Treatment Approach) — доказового втручання, що використовується в Україні з 2016 року. Навчання підходу CETA відбувалось у межах дослідження, спрямованого на розуміння факторів, що впливають на впровадження доказових втручань у сфері психічного здоров’я в Україні, й яке фінансується Національним інститутом охорони здоров’я США (NIH) у межах Міжнародної премії з розвитку наукової кар’єри. Серед учасників були представники медичних закладів, навчальних інституцій, громадських та гуманітарних організацій, таких як центри соціальної реабілітації, заклади первинної медичної допомоги, ліцеї, а також інші організації, що надають психологічну та психосоціальну підтримку населенню.

 

Мета такого навчання полягає в підготовці практиків за методом CETA та вивченні факторів, що впливають на впровадження структурованих доказових втручань у сфері психічного здоров’я в різних організаційних контекстах. Дослідження збиратиме дані про досвід учасників навчання з впровадження цього підходу у своїх організаціях упродовж 6 місяців після навчання. Дослідження базується на принципах науки впровадження, яка передбачає систематичне дослідження чинників, що сприяють або перешкоджають широкому впровадженню доказових підходів.

 

По додаткову інформацію звертайтеся до головного дослідника проєкту NIH в НаУКМА

Альони Мажної: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

або за покликаннями:

 

«Дослідження, про яке йдеться у цій публікації, було підтримано Міжнародним центром Фогарті Національного інституту охорони здоров’я за грантом № K43TW012016. Зміст є виключно відповідальністю авторів і не обов’язково відображає офіційні погляди Національного інституту охорони здоров’я.»

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна