Ольга Полюхович представила НаУКМА на конференції, присвяченій українсько-американському партнерству в освіті та науці

На запрошення Посольства України в США Національний університет «Києво-Могилянська академія» був представлений на конференції «Сильніші разом: американсько-українське партнерство в освіті та науці». Захід відбувся 10 липня в Американській національній академії наук, яка виступила співорганізатором конференції.

 

За дорученням президента НаУКМА Сергія Квіта Києво-Могилянську академію на конференції представила Ольга Полюхович, віцепрезидентка з науково-навчальних студій. Вона виступила із доповіддю на сесії «Перспективне планування: академічні партнерства для стабільнішого майбутнього» разом із дипломатом та професором Стенфордського університету Майклом МакФоллом, директором Українського інституту Володимиром Шейком, деканкою освіти та розвитку Університету Вандербільта Камілою Бенбоу та першим заступником Міністра освіти і науки України Євгеном Кудрявцевим. Секцію модерувала Перший секретар та радник Посольства Катерина Смаглій, яка є випускницею Могилянки.

 

Ключовими доповідачками на конференції виступили Перша Леді України Олена Зеленська та Галина Гринь, президентка Наукового товариства ім. Т.Шевченка у Нью-Йорку. Підсумував роботу конференції генеральний директор Інституту міжнародної освіти (Нью-Йорк) Алан Ґудмен.

 

У роботі конференції взяли участь і колеги НаУКМА з Університету Індіани, а також наш почесний професор Йоханан Петровський-Штерн, який викладає історію в Північно-Західному університеті в Чікаго. На стенді був презентований англійський переклад Михайла Грушевського «Історія України-Руси», про цей масштабний проєкт розповідала директорка Канадського інституту українських студій Альбертського університету Наталія Ханенко-Фрізен

Цього року між НаУКМА та Альбертським університетом був підписаний меморандум про співпрацю.

 

Подія пройшла на найвищому дипломатичному рівні та привернула увагу широкої громадськості до роботи українських університетів в умовах повномасштабного російського вторгнення та потреби й надалі розвивати партнерські зв’язки з американськими університетами, а також — до необхідності переосмислити та посилити українські студії у світі.

 

Крім того, у тиждень Саміту НАТО відбувся Саміт поневолених народів у Музеї жертв комунізму (Вашингтон). Як віцепрезидентка Світового конгресу українців, завершальне слово на саміті виголосила пані Марта Фаріон, президентка Києво-Могилянської фундації у США.

 

У своїй промові пані Марта наголосила: «І все ж, навіть після понад двох років безперервних руйнівних атак на Україну та останнього цілеспрямованого навмисного бомбардування найбільшої в Україні дитячої лікарні в Києві, що стався за кілька днів до початку саміту НАТО, західні країни все ще удають, що війна між Росією та Україною є територіальною суперечкою між двома країнами, яка не становить для них загрози. Чи це незнання історії, чи страх заважає їм зайняти позиції лідерів та гарантів безпеки?»

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна