У НаУКМА пройшов Тиждень гендерної рівності 2024

antidiscr 01antidiscr 03antidiscr 04

На початку вересня в Могилянці вже вдруге пройшов Тиждень гендерної рівності, цьогоріч присвячений тематиці «Виклики повномасштабного вторгнення і переосмислення гендерних ролей».

 

Аби привернути увагу до освіти та дискусій у сфері рівних прав і можливостей, Комітет протидії дискримінації, сексуальним домаганням, булінгу в НаУКМА у співпраці з кафедрою соціології, відділом у справах студентства, Культурно-мистецьким центром, Центром електронної освіти та видавництвом Creative Women Publishing організували низку подій у змішаному форматі.

 
Упродовж п’яти днів відбувалися лекції, дискусії та зустрічі, в яких обговорювались такі теми як гендерна політика та лідерство у часи війни в місті Києві та Київській міській державній адміністрації, війна й переосмислення маскулінності в українській літературі та публіцистиці, 140-річчя жіночого руху в Україні, жіноче священнослужительство в християнстві. Окрім того, у межах тематики «гендерна рівність у вищій освіті» голова Комітету Тамара Марценюк презентувала результати дослідження «Гендерний портрет НаУКМА 2024», виконаного студентами під час вивчення курсу «Вступ до гендерних студій».  


Серед гостей Тижня були викладачі та викладачки Могилянки, членкині робочої групи МОН з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у сфері освіти, професорка теології та гендерних студій з Нідерландів, головна редакторка видавництва Creative Women Publishing та інші. Студентство активно долучалось до обговорень, піднімаючи різноманітні питання.  


У заключній промові деканка у справах студентства Ада Красенко наголосила на тому, наскільки великою цінністю для спільноти НаУКМА є рівність, а також на важливості освітніх заходів з метою поширення інформації та знань про успіхи та виклики процесу забезпечення гендерної рівності в українському суспільстві.  


Про Політику протидії дискримінації, сексуальним домаганням і булінгу в НаУКМА, а також про діяльність відповідного Комітету дивіться на нашомму сайті в рубриці «Захист прав студентства».

 

Фото: Марія Сторожук та Дася Гоптар

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна